Gashaard laten aansluiten door een loodgieter

Nieuwe gashaard laten aansluiten door een loodgieter #gashaard #loodgieter #leuven

Met een gashaard in huis bent u verzekerd van een gezellige sfeer! Zeker tijdens de koude herfst- en winterdagen is er niets gezelliger dan een sfeervolle gashaard in uw woning. Het fijne aan een gashaard is dat u niet langer voor droog hout hoeft te zorgen. Daarbij is de rookontwikkeling een stuk minder bij een gashaard. Kortom, er zijn tal van verschillende redenen te bedenken om het laten aansluiten van een gashaard in uw woning te overwegen. Voor het aansluiten van een gashaard kan de hulp van een loodgieter goed van pas komen. Een loodgieter beschikt over de benodigde kennis en ervaring om de gashaard op de juiste wijze aan te sluiten.

Wij spraken met een loodgieter uit Leuven, die gespecialiseerd is in het aansluiten van gashaarden. Volgens deze loodgieter is het sterk af te raden om de gashaard zelf aan te sluiten.

Risico’s bij het aansluiten van een gashaard

Bij het aansluiten van een gashaard kan veel fout gaan. In het geval van een gaslekkage in huis ontstaat een explosiegevaar, in het bijzonder bij open vuur. Daarbij bestaat er een verstikkingsgevaar! Door het vrijgekomen gas zult u een slaperig gevoel ervaren, die niet direct te verklaren valt door een intensieve arbeid of een slechte nacht. Om dergelijke risico’s tegen te gaan doet u er verstandig aan het aansluiten van een gashaard aan een specialist over te laten.

Mocht u onverhoopt toch te maken krijgen met een gaslekkage in huis, dan kunt u deze eveneens door een loodgieter laten verhelpen. Een loodgieter beschikt over verschillende hulpmiddelen, die het achterhalen van de bron van een lekkage makkelijker maken. Ook kunt u een koolmonoxidemelder in huis gebruiken. Met een koolmonoxidemelder wordt u gewaarschuwd op het moment dat de concentratie gas rond uw gashaard te hoog wordt.

Advies over een nieuwe gashaard

Wanneer u op het punt staat een nieuwe gashaard te bestellen, dient u met tal van verschillende aspecten rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan het formaat van de gashaard, de werking van de gashaard, enzovoorts. Hoewel u op internet veel informatie kunt vinden over verschillende soorten en modellen gashaarden, kan het verstandig zijn om u te laten adviseren door een specialist op dit gebied. In ons online woonmagazine kunt u inspiratie opdoen voor de verschillende soorten gashaarden die u in uw woning kunt laten plaatsen. Zo krijgt u alvast een idee van de mogelijkheden die u heeft als u een gashaard in huis wilt laten installeren!

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief