Duurzaam en comfortabel verwarmen

Hoe kun je jouw huis knus en warm houden en zorgen voor een constante temperatuur waarin iedereen zich prettig voelt? Natuurlijk staan we allemaal stil bij het feit dat we duurzamer moeten leven. Dit geldt voornamelijk voor ons gebruik van gas en stroom. Het gebruik van pelletkachels wordt door de overheid gestimuleerd. Hierdoor overwegen steeds meer mensen het installeren en gebruiken van een pelletkachel. Daar lees je hieronder meer over. Wat kun je nog meer doen om voor een prettige temperatuur in huis te zorgen met een zo laag mogelijke impact op het milieu?

Duurzaam en comfortabel verwarmen

Milieuvriendelijk zorgen voor warmte in huis

Naast het kiezen voor een energiezuinige kachel of voor een pelletkachel, kun je natuurlijk ook voor andere opties kiezen om het huis aangenaam te houden. Een van de beste manieren om te zorgen voor meer warmte in huis is het goed laten isoleren van de woning. Ook hiervoor bieden zowel verschillende energieleveranciers als de lokale gemeente soms opties wat betreft subsidies en tegemoetkomingen. Laat de vloer, de wanden en het dak van de woning nakijken op tocht en laat op een voordelige manier isolatie aanbrengen, bijvoorbeeld in de spouwmuren. Hou hierbij wel rekening met het feit dat er nog steeds een goede ventilatie moet zijn. Dat laatste is iets waar overigens elke professional rekening mee zal houden.

Duurzaam omgaan met energie in huis

Vaak kun je met de kleinste aandachtspunten al zorgen voor een lager energieverbruik in huis. Zo kun je bijvoorbeeld langzaam sparen voor een pelletkachel, ter vervanging van jouw huidige (dure) gashaard. Een pelletkachel kan een besparing op de stookkosten opleveren van zo'n 500 Euro per jaar, bij een gemiddeld huishouden van vier personen. Tevens ontvang je bij de aanschaf van een pelletkachel rond de 50 euro aan subsidie van het Rijk. Kleine dingen die je zelf kunt doen; plaats radiatorfolie achter de centrale verwarming, laat alleen het licht aan in ruimten waar je bent en zet de tv niet op standby in de nacht. Waak voor sluipverbruik van stroom en ga verstandig om met jouw energieverbruik in huis en maak het hele gezin bewust van het energieverbruik.

Wisselen van energieleverancier?

Wil je (in de nabije toekomst) wisselen van energieleverancier? Bekijk dan bij het vergelijken van de tarieven ook de mogelijkheden wat betreft kortingen op zonnepanelen en het verduurzamen van je woning. Hier kun jij je voordeel mee doen wanneer je jouw energieverbruik omlaag wilt brengen. Sommige energieleveranciers bieden pakketten aan waarmee je kleine aanpassingen kunt doen in huis, zoals het aanbrengen van tochtstrips. Het directe effect van dergelijke aanpassingen is groter dan je vaak denkt.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief