De slimme haard: wat doet deze precies?

Een slimme haard laat je zorgeloos genieten van een sfeervol hout- of gasvuur met een prettige temperatuur. De voordelen van een slimme haard zijn onder andere dat deze zuinig in gebruik is en dat de warmte uitstekend wordt aangepast aan de ruimte en jouw behoeften. Via je smartphone of tablet kun je de haard zelf bedienen.

Een slimme hard: wat doet deze precies? #haard #kachel

Wat doet een slimme haard?

Een slimme haard valt precies te bedienen via een gratis app die je kunt installeren op je smartphone of tablet. Je hebt de keuze uit verschillende typen slimme haarden, zoals een slimme houtkachel of een slimme gashaard. Op jouw smartphone geef je onder andere aan wat de gewenste kamertemperatuur is. De haard past zich dan automatisch aan door een controle van de sensoren en luchtaanvoerkleppen. Je geniet dus van comfortabele warmte zonder dat je hier zelf steeds aanpassingen voor moet doen. De luchttoevoer wordt volledig door de slimme haard geregeld. Bij een haardkachel hoef je bijna nergens meer aan te denken. Zo krijg je bijvoorbeeld een seintje als het hout bijna op is. Ook de slimme gashaard beschikt over leuke extraatjes, kies bijvoorbeeld zelf je favoriete vlammenpatroon of bedien het vuur gemakkelijk met voorgeprogrammeerde standen. Doorgaans wordt in de app getoond hoeveel je bespaart op gasgebruik ten opzichte van de volledige stand.

Lager in verbruik

Zowel een slimme houtkachel als een slimme gashaard is zuiniger in gebruik dan de handgestuurde versies. Zo kan de slimme kachel energieverlies door oververhitting tegen gaan. Dit is een groot probleem bij klassieke kachels, doordat deze niet optimaal te regelen zijn. Hierdoor wordt de gewenste kamertemperatuur meer dan eens overstegen. Deze onnodige warmte zorgt niet alleen voor een nutteloos gebruik van energie, maar voelt ook minder comfortabel aan. Met een smartkachel die je zelf bedient met een app, is dit probleem verleden tijd. Naast meer comfort krijg je dus ook nog eens een lagere energierekening op de mat en draag je jouw steentje bij aan een beter milieu.

Om de slimme kachel met de app te bedienen heb je een internet abonnement nodig. Kies voor een laag geprijsd internet abonnement voor de laagst mogelijke maandelijkse kosten.

Duurzaam alternatief

Er komen minder schadelijke stoffen vrij bij het gebruik van een smart haard dan bij een traditionele houtkachel. De hoeveelheid die vrijkomt tijdens het stoken van een traditionele houtkachel is afhankelijk van de manier waarop je stookt. Slecht stoken is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je eigen gezondheid. Dankzij de app kun je de smart kachel optimaal bedienen, waardoor er een sterke daling plaatsvindt van de uitstoot van CO2 en fijnstof. Behalve dat dit goed is voor het milieu, zorgt het gebruik van een slimme haard ook voor minder overlast bij de buren.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief