Binnenklimaat

Binnenklimaat. Hoe weet je dat je openhaard veilig brandt #binnenklimaat

Een openhaard in huis zorgt voor een fijne en aangename sfeer. Een warm een behaaglijk gevoel krijg je door de warmte van de openhaard en het fijne geknisper van het vuur. Toch is er enige oplettendheid vereist. Het binnenklimaat van het huis kan negatief beïnvloed worden door verkeerd hout. Alles over het optimaliseren van het binnenklimaat, het CO2 gehalte en het juiste hout lees je hier.

CO2 meten

Hoe weet je of jouw openhaard veilig brand en niet zorgt voor een disbalans in het zuurstofgehalte? De CO2 meten is de oplossing. Er zijn handige apparaten beschikbaar waarmee je zelf eenvoudig het CO2 gehalte kunt meten. Op deze manier weet je of wat jij inademt gezond is.

Houtsoort

Wanneer het CO2 gehalte te hoog is, is het verstandig om de houtsoort van hand te doen. Kies voor een natuurlijk en droog houtsoort dat veilig brand. Goedkoop is duurkoop op het gebied van hout. Wanneer je goedkoop hout inslaat, kan dit een gevaarlijke houtsoort zijn wat de CO2 doet verhogen. Je kunt altijd navraag doen over de houtsoorten bij de leverancier en een geschikte houtsoort vinden voor jouw openhaard.

Binnenklimaat optimaliseren

Openhaardhouders moeten zorgen voor een geschikt binnenklimaat. Wanneer je veel stookt, heeft dit invloed op jouw binnenklimaat. Door dagelijks de woonruimte te luchten, kun je een ideaal zuurstofgehalte waarborgen. Ze de ramen dagelijks open en laat schone lucht binnenwaaien. Ook kunnen planten jouw woning voorzien van genoeg zuurstof. Ook kunnen planten een te hoog CO2 gehalte tegengaan. Een ideaal binnenklimaat heb je zo voor elkaar met planten.

Een openhaard is een echte toevoeging aan jouw huis. Geniet van een heerlijk en romantisch gevoel bij de warme en knisperende openhaard. Zorg dat jouw CO2 gehalte in huis niet de overhand neemt. Kies voor de juiste houtsoorten om te branden om jouw lucht zuiver te houden. Het binnenklimaat kun je optimaliseren door zuurstofrijke planten aan te schaffen en jouw woning dagelijks te luchten.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief