5 ultieme tips voor de aankoop van nieuwe raamdecoratie

Wil je nieuwe raamdecoratie aanschaffen? Met de juiste raamdecoratie op maat geef je jouw interieur meer sfeer of een compleet nieuwe uitstraling. Daarnaast heeft raamdecoratie ook veel praktische voordelen. Zo draagt het bij aan de hoeveelheid lichtinval, privacy en de temperatuur in je woning. Maar waar moet je op letten? Kun je beter kiezen voor houten jaloezieën of rolgordijnen? Lees snel onderstaande tips!

Tips voor de aankoop van nieuwe raamdecoratie. Houten Jaloezieen

Tip 1: Kies voor raamdecoratie op maat

Koop geen standaard maten. Bij veel winkels en bouwmarkten kun je rolgordijnen of houten jaloezieën in standaard maten kopen. Dit is misschien voordeliger qua prijs, omdat deze raamdecoratie in grote oplagen geproduceerd worden. Maar de kans is groot dat jouw raamdecoratie niet goed past. Een te kleine of grote jaloezie of rolgordijn is geen mooi gezicht. Je kunt hierom beter iets meer investeren in raamdecoratie op maat, zodat deze perfect aansluiten in jouw situatie. Bij INHUIS Plaza bestel je online voor een voordelige prijs je raamdecoratie op maat.

Tip 2: Denk na over de functie

Breng van te voren je wensen in kaart. Welke functie moet jouw raamdecoratie hebben? Wil je privacy creëren, het licht buiten houden of een ruimte compleet verduisteren? Ieder soort raamdecoratie heeft zijn eigen functies. Voor een slaapkamer bestel je vaak verduisterende raamdecoratie, terwijl je voor een badkamer vooral raamdecoratie zoekt die voldoende privacy geeft.

Tips voor de aankoop van nieuwe raamdecoratie. Jaloezieen

Tip 3: Kies je stijl

Om ervoor te zorgen dat je raamdecoratie mooi in jouw interieur past, is het kiezen van de juiste kleur erg belangrijk. Bij een modern of industrieel interieur passen donkere tinten erg goed. Een strak rolgordijn of aluminium jaloezie is een ideale match met deze woonstijl. Heb je een landelijk interieur? Dan zijn wit of hout tinten een aanrader. Houten jaloezieën of shutters zijn dan een goede uitkomst. Je kunt qua raamdecoratie en kleur alle kanten op! Online kun je gratis kleurstalen bestellen. Zo kun je thuis met de stalen kijken welke kleur het beste uitkomt in jouw interieur.

Tips voor de aankoop van nieuwe raamdecoratie. Jaloezieen

Tip 4: Welk type raam heb je?

Kijk goed naar het type raam dat je in huis hebt. Is het een standaard raam, een schuin raam, een dakraam of een deur? Voor ieder type raam is er een andere soort raamdecoratie geschikt. Heb je bijvoorbeeld een schuin raam? Dan kun je kiezen voor shutters. Shutters kunnen in veel verschillende vormen gemaakt worden, waardoor ze ideaal zijn voor schuine of ronde ramen. Ben je op zoek naar raamdecoratie voor een deur? Dan kun je kiezen voor raamdecoratie met zijgeleiding. Door de zijgeleiding blijft de raamdecoratie op zijn plek hangen en gaat het niet klapperen. Houten jaloezieën met zijgeleiding zijn hiervoor een goede oplossing.

Tip 5: Bekijk de installatie situatie

Let vooraf goed op het type kozijnen dat je hebt of krijgt bij je nieuwe woning. Bestaan ze uit kunststof, aluminium of hout? Klappen de ramen naar binnen of naar buiten? En zitten er ventilatieroosters in het raam? Dit zijn belangrijke punten om vooraf inzichtelijk te hebben. Zo weet je of de raamdecoratie goed gemonteerd kan worden.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief